За кандидат-гимназистките е привлекателна специалност Компютърни мрежи“ Професионалната гимназия по механо-електротехника

...
За кандидат-гимназистките е привлекателна специалност Компютърни мрежи“ Професионалната гимназия по механо-електротехника
Коментари Харесай

Момичета, крайно време е да изберете Механото! 161 кавалери само за 4 дами изпрати елитната гимназия

За кандидат-гимназистките е привлекателна специалност „ Компютърни мрежи “

Професионалната гимназия по механо-електротехника и електроника (ПГМЕЕ) изпрати своите зрелостници от випуск 2024. Учениците от 7 паралелки се сбогуваха с обичаното учебно заведение, което изпрати и своя първи випуск от компетентност Ремонт на летателни апарати 12А клас – бъдещи авиоинженери. 165 зрелостници прекрачиха за финален път прага на учебното заведение, като сигурно всеки, който участва на изпращането, си намерения едно – нужни са повече красиви цветя измежду тези младежи, които да ги водят и да им дават тласък да учат доста повече. Само 4 девойки, по-голямата част от които в компетентност „ Компютърни мрежи “, оцветиха празника на обичайно мъжкото учебно заведение.

Учениците влязоха в постройката за  своя финален Час на класа. Посрещнати от класните си  ръководители, те седнаха притихнали на образователните скамейки. Пет години те се стремяха към този миг, години прекарани в преодоляване на познания по общообразователни предмети и нахлуване в определената от тях специалност, години на труд, компликации и победи, години на подготовка за живота отвън учебно заведение.

Леката носталгия беше нарушена от влизането на учениците от 8 клас. По традиция на Механото, при започване на всяка образователна година учениците от 12 клас посрещат новия випуск осмокласници, а през месец май осмокласниците изпращат зрелостниците. След топлото послание на класните ръководители на осми клас, учениците подариха на завършващите ключодържател с името на учебното заведение и годината на довеждане докрай.
 165 зрелостници прекрачиха за финален път прага на учебното заведение, като сигурно всеки, който участва на изпращането, си намерения едно – нужни са повече красиви цветя измежду тези младежи
Под звуците на обичана ария, зрелостниците слязоха тържествено по парадното стълбище и с гръмко преброяване до 12 извършиха пространството  пред постройката за обща фотография на целия випуск.

Официални посетители на тържеството бяха Захарина Неделчева – ръководител на учебното настоятелство и Михаил Ненов заместник-кмет по Образование, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики в община Бургас, който прочете послание на кмета на града Димитър Николов към зрелостниците на ПГМЕЕ. Много родители на дванайсетокласници бяха посетители на  тържественото събитие и споделиха страстите от последния образователен ден на своите синове и дъщери.

Част от тържеството беше отдадена на тези почтени възпитаници от ПГМЕЕ, които през тази образователна година завоюваха влиятелни районни, регионални и национални надпревари и демонстрираха, че качеството на образованието втуке е високо. На всички възпитаници от 8 до 11 клас, показали се чудесно на тези надпревари, бяха връчени грамоти и парични награди.

За положителното въодушевление на участниците и гостите на тържеството способстваха танцовите осъществявания на учениците от ОУ „ Любен Каравелов “, осъществяването на гайди на възпитаници от ПГМЕЕ и танцът румба на Кристиян Нигохосян от 8 и клас и неговата партньорка.
 Традиционната фотография за спомен с зрелостниците в една от най-мъжките гимназии
А ето и част от вдъхновяващото слово на шефа на ПГМЕЕ Роза Желева:

„ … Този свят е Ваш. Не се опасявайте да мечтаете  и  настойчиво да преследвате  фантазиите си!

Нека вашите пристрастеност и увереност бъдат светлината, която ще Ви води в сложните моменти! Не се плашете от грешките си – учете се от тях!

Носете с горделивост името на Механото, тъй като то постоянно ще отваря пред Вас вратите на триумфа!

Бъдете смели!

Бъдете благородни!

Бъдете положителни хора!

Знайте, че Вие сте тези, които носят светлината и вярата за бъдещето. “

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР